Slentretur

 

Slentretur gennem det kendte og ukendte København.

Du har muligvis minder om et bestemt sted, hvor du sad med din store kærlighed, mødte en gammel ven eller festede igennem. Det kan også være, at du lige er kommet til byen og skal til at sætte dit aftryk, måske for et par timer, måske for resten af livet?

Gå med gennem den gamle by og få ikke blot den officielle historie bag mange af dens gader, stræder, pladser, huse, monumenter og torve, men sandelig også skrønerne og de mystiske og skumle beretninger bag facader og mure.

Måske har du stillet dig selv spørgsmål, som hvorfor bliver den store gågade kaldt strøget? Hvem var gråbrødrene, som har lagt navn til et torv? Hvad er det, der står på Rundetårn med både latinske og hebraiske bogstaver, og er den bygget som et okkult symbol? Er der kannikere i Kannikestræde, og hvorfor det fine gadenavn Krystalgade? Hvad blev der af Intetgade og Peder Madsens gang?

Trav med i fodsporene på kendte københavnere som byens ”grundlægger”, Absalon, den store bygherre Christian 4., eksistentialismens fader, Søren Kirkegaard, og tilflyttere som H.C. Andersen og Herman Bang. Men vi skal skam også høre om de ukendte og originalerne som ”Jomfru Tidsfordriv” og ”Krølle Charles” samt erhverv som mestermand, natmand svajer og skænkepige, bysvend og panserbasse.

Åbne ture hvor alle er velkomne

Hvor: Nytorv foran byretten. Turen slutter ved Rundetårn.

Hvornår: Se kalenderen HER.

Klokken: 20.00

Varighed: Ca 1 time og 45 minutter.

Pris: Voksne 100,- Børn under 15 år. 50,-

HUSK TILMELDING: HER.

Turen kan også bookes privat