Troldeturen

 

 

 

 

"Tro kan flytte bjerge"

  Gammelt dansk ordsprog

 

Halloween er, som de fleste jo ved, en ny dansk tradition som via USA er kommet til Danmark. Det var Irske og Skotske emigranter som bragte traditionen med sig til Amerika. Orginalt kaldtes festen for ”Samhaim”. Før i tiden havde vi vores egen halloween i Danmark, den kaldtes allehelgensaften. Den aften og nat er det hvor alle, trolde, hekse og gengangere samt andre af mørkets væsner træder frem for at skræmme livet ud af de levende.

 

I gamle dage var byerne ikke så store. Der var ingen gadelamper og langt de fleste mennesker boede på landet. En ting var at være ud om dagen, en anden om natten, her dukkede nemlig alskens skræmmende væsner frem.

 

Tag med på en skummel og uhyggelig vandring i Østre Anlæg. Hør om hvad der virkeligt skræmte danskerne i gamle dage. Hvad folk ”vidste” der luskede rundt i skovene og brølede fra sumpene, flaksede over deres hoveder og sneg sig rundt på kirkegården og ned af landsbygaden. Gå med på en aftenvandring der blandt andet bliver befolket af lokkende lygtemænd og skrigende natravne, glødende dræbergrise som vogter kirkegårde, nådesløse troldejægere og fanatiske nedmanere, strandvaskere, spøgelser og noget så specielt som danske varulve. Har du nogensinde hørt en knarkevogn og hvem er det der sørger for at du får mareridt?

 

Turene foregår i et behageligt tempo, hvor der er tid til at lytte, nyde og se sig om.

Der lægges stor vægt på historisk korrekthed samt den levende og medrivende fortælling.

Hvor: Østre Anlæg. Indgangen ved Stockholmsgade/Dag Hammarskjolds alle. 2 minutter fra Østerport station.

Hvornår:  Fredag 12,  lørdag 13, søndag 14, mandag 15, fredag 26, lørdag 27 og søndag 28 oktober.

Klokken: 19.00

Varighed: 1  time.

Pris: Børn og voksne, samme pris. 60,- 

Egnet fra ca. 7 år.

Betales kontant ved start af turen.

HUSK TILMELDING: Kontakt.